Radio 2

Ieper geeft boetes aan wie haar, zijn of hun e-step niet goed parkeert

Wie in Ieper haar, zijn of hun deelstep niet juist parkeert, riskeert nu een boete. In de binnenstad zijn er sinds deze zomer 150 elektrische deelsteps beschikbaar. Omdat er te veel steps rondslingeren, voorzag de verhuurder een tijdje geleden al virtuele parkeerplaatsen waar je de steps moet achterlaten. Die kan je in het echt niet zien, maar wel via de app van de e-steps. 

Tijdens de zomer werd iedereen die zijn e-step goed parkeerde beloond met een korting op een volgende rit. Toch bleven er nog te veel steps slecht geparkeerd. In oktober voerde de stad daarom virtuele parkeerplaatsen in. Die zie je alleen op de app en liggen op maximum 150 meter van elkaar. In de binnenstad kunnen de deelsteps uitsluitend daar geparkeerd worden. 

Toch kon dit het probleem van het wildparkeren niet verhelpen. Wie haar, zijn of hun e-step nu niet goed parkeert, zal daar dus voor moeten betalen, vertelt schepen Dimitry Soenen: “Op het moment dat je je rit wil afsluiten krijg je de melding dat je niet juist staat. Dan zie je op de locatie naar waar je je moet begeven. Als je hem toch foutief zou parkeren, dan blijft je huurtijd doorlopen tot een half uur extra en kan er een boete van 10 euro bijkomen.” 

Meest gelezen