Tim geniet van de eerst activiteit van z'n supportersclub: een luxe winterbarbecue
Radio 2

Eerste supportersclub van Tim Declercq is in Zonnebeke: “Hij is geen winnaar, maar een werker”

Afgelopen weekend werd de eerste supportersclub van wielrenner Tim Declercq gelanceerd. In het Zonnebeekse café d’Oude Timmerie verzamelden supporters -en Tim zelf- voor de eerste activiteit: een luxe winterbarbecue. Verrassend genoeg ligt z’n eerste supportersclub niet in geboortestad Izegem of woonplaats Houthulst.

Hij heeft er lang op moeten wachten, maar eindelijk heeft Tim Declercq een eigen supportersclub. Café d’Oude Timmerie was afgelopen weekend the place to be voor fans van de West-Vlaamse wielrenner. “We kunnen niet ontbreken op deze dag”, vertelt de schoonmoeder van Tim. “’t Is de eerste supportersclub van Tim en hij is heel trots. We hebben ons lid gemaakt vanaf het moment dat het kon. Tim is geen winnaar, hij is een echte werker. Winnen moeten we niet van hem verwachten, al zou het leuk zijn als hij ook eens met bloemen naar huis komt. Maar er kunnen niet enkel winnaars zijn in de koers.”

El Tractor

De supportersclub van "El Tractor", de bijnaam van Tim, kreeg een naam met een knipoog naar die bijnaam: "Rook ut de buzze!"

“Samen met een aantal vrienden hebben we de club opgericht”, zegt Joachim, een van de oprichters van de supportersclub. “Maar hij verdient het ook. Hij fietst vaak in beeld, maar had nog geen eigen supportersclub. Ik heb hem een mailtje gestuurd met de vraag of het oké was dat we een club zouden oprichten. Diezelfde avond nog had ik antwoord dat het oké was en dat hij het een heel leuk initiatief vond. We hebben al 25 lidkaarten verkocht en hopen na vandaag op een 100-tal te stranden.

We gaan met een verkoopstandje op de kerstmarkt in Zonnebeke staan en in het voorjaar plannen we nog enkele activiteiten rond de koers. We hopen dat Gent-Wevelgem nog steeds door Zonnebeke komt. Dan gaan we iets speciaal doen als ze hier voor de deur passeren.”

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen