Google Street View

Brutale gewapende overval in houtverwerkend bedrijf in Houthalen-Helchteren legt illegale sigarettenfabriek bloot

Op de plaats in Houthalen-Helchteren waar vanmorgen een gewapende overval is gepleegd, is een illegale sigarettenfabriek gevonden. De douane spreekt van een van de grootste illegale sigarettenfabrieken ooit in België. Bij de overval in een houtverwerkend bedrijf op het industriepark Centrum-Zuid raakten twee werknemers lichtgewond.

In de loods op het industrieterrein Centrum Zuid in  Houthalen-Helchteren is een volledige en goed uitgeruste illegale sigarettenfabriek gevonden. De speurders vonden twee versnijdingslijnen en de nodige machines en materiaal om de sigaretten te produceren en te verpakken.

Er stond ook een vrachtwagen klaar om geladen te worden met 17 paletten met sigarettensloffen, goed voor 5 miljoen sigaretten. Waarschijnlijk waren die sigaretten bestemd voor het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Volgens de eerste vaststellingen lag er tot 40 ton versneden tabak en lege kartonnen dozen voor naar schatting 200 ton ruwe tabak in de loods.

2015 Getty Images

Vanmorgen werd op de plek een gewapende overval gepleegd. De overvallers waren gewapend met een machinegeweer en droegen volgens getuigen kogelwerende vesten met daarop een politie-embleem.  Ze werden verrast door werknemers van het bedrijf maar gingen brutaal te werk: "Wat we tot nog toe weten is dat vanochtend rond 7 uur drie werknemers geconfronteerd werden met meerdere gewapende personen", zegt Anja De Schutter van het Limburgse parket. 

"Twee van die werknemers werden uit hun auto gesleurd en liepen daarbij lichte verwondingen op, een derde wist te ontkomen en die heeft dan de politie gebeld. De verdachten zijn gevlucht met twee van hun eigen wagens, en met één van de wagens van een werknemer. "

Videospeler inladen...

Meest gelezen