© VRT - Woestijnvis 2019

Jan Jaap van der Wal stopt eind mei als presentator van "De ideale wereld"

Presentator Jan Jaap van der Wal is aan zijn laatste seizoen bezig van het Canvas-programma "De ideale wereld". Eind mei volgend jaar geeft hij de fakkel door. Wie het programma  vanaf september 2022 zal presenteren is nog niet bekend. 

De VRT is Jan Jaap van der Wal dankbaar voor de afgelopen vier seizoenen. "We blijven uiteraard nog goed samenwerken", laat de persdienst van de openbare omroep weten. 

"De ideale wereld" is een satirisch praatprogramma dat sinds 2016 te zien is op Canvas. Het werd eerst gepresenteerd door Otto-Jan Ham. Sinds het najaar van 2018 nam Jan Jaap van der Wal de honneurs waar. Hij profileerde zich meer als presentator door de show te beginnen met een uitgebreide persoonlijke blik op de actualiteit. 

Bekijk hier de meest recente blik van Jan Jaap van der Wal op de actualiteit (11 november). Hij maakt de balans op van de klimaattop in Glasgow:

Van der Wal zegt in Het Laatste Nieuws dat hij het gevoel heeft dat hij na vier jaar "uitgeleerd" is. "Zeker tijdens de coronaperiode is "De ideale wereld" iets geworden waar ik volkomen achter kan staan. Ik ben gelukkig en dat is misschien net het juiste moment om dit aan iemand anders over te laten", zegt hij. Hij wil wel voor televisie blijven werken. "Het klopt zeker dat ik ook wel eens iets wil doen voor een groter publiek."

Vanaf januari is Jan Jaap van der Wal ook opnieuw te zien op de planken. Dan gaat zijn derde solovoorstelling in première "III-ième". 

Meest gelezen