Limburgse politie houdt donderdag al prikacties

De lokale en de federale politie gaat actievoeren en dat zal ook in Limburg het geval zijn. De politievakbonden hebben een stakingsaanzegging ingediend voor prik- en stiptheidsacties.

In Limburg zal de politie nu donderdag en volgende week dinsdag en donderdag acties houden. De politiebonden zeggen dat het personeel al 20 jaar geen opslag meer heeft gehad en dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) een verbetering van het statuut en het loon had beloofd. 

Patrick Roijen van de politiebond VSOA: “Er was in mei beloofd dat we elk een verhoging zouden krijgen van 30 euro netto per maand, dat is de eerste loonsverhoging in 20 jaar. Na het begrotingsconclaaf in oktober bleek dat de enveloppe leeg is en dat we niets mogen verwachten tot 2024.”

Vervroegd pensioen

Niet alleen komt er voorlopig geen loonsverhoging. Ook het vervroegde pensioen is van de baan. “Ook wat de pensioenregeling betreft heeft de minister de minister het Koninklijk Besluit voor een vervroegde pensioenuittreding op het kapblok gelegd. Daarvoor wordt ook geen budget meer voorzien na 2022”, aldus de vakbondsman.

Meest gelezen