Archieffoto

Nederlandse jongeren komen fuiven in Turnhout wegens sluitingsuur in Nederland

Zaterdagavond zijn een 70-tal Nederlandse jongeren naar Turnhout afgezakt om uit te gaan.  Dat is zonder noemenswaardige problemen verlopen, zegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) bij Radio 2 Antwerpen. Sinds zaterdag sluit de horeca in Nederland om 20 uur de deuren, daarom zoeken sommige Nederlanders vertier over de grens.

Sinds zaterdag zijn de coronamaatregelen in Nederland verstrengd en gaat de horeca er om acht uur 's avonds dicht. In Vlaanderen is er momenteel geen sluitingsuur en daarom steken Nederlandse jongeren graag de grens over om hier uit te gaan. Turnhout ligt niet ver van Nederland; afgelopen weekend zakte een 70-tal Nederlanders naar Turnhout af om er uit te gaan.

"De grenzen zijn open en de mensen zijn vrij om te gaan en staan waar ze willen, wij kunnen daar als lokale beleidsmakers weinig aan doen", zegt de burgemeester van Turnhout, Paul van Miert."Hoe meer we mekaar zien, hoe meer besmettingsgevaar er is natuurlijk", zegt Van Miert. Het bezoek van de Nederlandse jongeren is zonder problemen verlopen.

Burgemeester Paul van Miert gaat deze voormiddag wel bekijken wat er moet gebeuren met de aankomst van Sinterklaas over een week, en de Kerstmarkt want die gaat voorlopig ook nog altijd door. 

Meest gelezen