Radio 2

Ontsnapte flamingo Flammy is eindelijk gevangen en naar Bellewaerde teruggebracht

Flammy, de vrouwtjesflamingo die enkele weken geleden ontsnapte uit Bellewaerde, is deze ochtend eindelijk gevangen. Verzorgers hadden haar geleerd om op een bepaalde plek te komen eten, zo hebben ze haar kunnen vangen.

“Ze vond nog te veel eten om af te komen op ons dagelijks voeder”, vertelt hoofddierenverzorger van Bellewaerde Pieter Vercruysse. Zijn team bracht dagelijks eten naar de Zillebekevijver, waar Flammy zich ophield. “Op een vijver van 28 hectare kan je niets gaan doen als het dier niet dichterbij komt. Maar sinds vorige week woensdag heeft het dier toch beslist om te komen naar ons voeder. Met de kou begon het voeder op Zillebekevijver waarschijnlijk wat af te nemen, waardoor de flamingo heeft besloten om toch af te komen op ons voeder. Zo kwam ze dag na dag toch dichterbij.” 

Radio 2

Verzorger sprong in het water om Flammy te vangen

Een verzorger is maandagochtend op het dier gesprongen om het te strikken. “De verzorgers die haar vanmorgen gingen voederen merkten dat Flammy zo dicht kwam dat ze bedachten dat het nu hét moment was om haar te vangen. Ze hebben dan het net uitgegooid op Flammy. Ze zat half in en half uit het net en onze dierenverzorger Massimo dacht: “het is nu of nooit, ik spring gewoon in het water” en is in de vijver gesprongen en heeft zich op Flammy gestort voordat ze kon ontsnappen.”

Flammy verkeert in prima conditie. Ze zal nog een dagje in observatie blijven en wordt morgen geherintroduceerd bij de andere flamingo’s. Dat zal geen probleem zijn, volgens Vercruysse, want flamingo’s voelen zich het best in een zo groot mogelijke groep. Flammy is dus zeker opnieuw welkom.

Radio 2

Meest gelezen