Facebook Kitsch Club

Nieuwe coronamaatregelen in het uitgaansleven: uitbater van Kitsch Club in Knokke-Heist wacht af met gemengde gevoelens

Woensdag beslist het Overlegcomité wellicht over nieuwe coronamaatregelen in het uitgaansleven. Naast een Covid Safe Ticket zullen bezoekers misschien ook een coronatest moeten voorleggen. Dat dancings opnieuw in het vizier komen is hard nieuws, vertelt John Noseda van Kitsch Club in Knokke-Heist op Radio 2 West-Vlaanderen. “Zeker als je weet dat wij de eersten waren die moesten sluiten in maart 2020 en pas vorige maand terug mochten opendoen.”

Alle bezoekers controleren op hun Covid Safe Ticket is volgens John Noseda van Kitsch Club geen probleem: “Wij werken al 6 weken volgens dat principe en we zien dat 90 tot 95 procent van onze bezoekers gevaccineerd is. Voor ons is dat dus in principe perfect haalbaar”. Als dat de discotheken open kan houden, vindt de nachtclubuitbater het zelfs een prima idee. “Jammer voor die 5 of 10 procent die niet gevaccineerd is, maar je kan moeilijk de vrijheid afnemen van die 90 of  95 procent die wel volledig in orde is.”

Jammer voor die 5 of 10 procent die niet gevaccineerd is, maar je kan moeilijk de vrijheid afnemen van die 90 of 95 procent die wel volledig in orde is.
John Noseda, uitbater Kitsch Club

Een coronatest daarbovenop is moeilijk haalbaar. “Bij ons misschien nog net wel, omdat wij een kleine discotheek zijn, maar vanaf dat je boven de 500 bezoekers gaat, is het onmogelijk om die op een veilige manier te laten testen voor ze binnenkomen. Ten tweede is daar ook een financiële kost aan verbonden.”

Facebook Kitsch Club

Geen enkel bewijs dat besmettingen uit nachtleven voortvloeien

Volgens de GEMS is een volledige sluiting van het nachtleven echter de beste optie. Dat vindt Noseda niet nodig. “Zeggen dat wij geen veilige plek zijn, vind ik niet ok. Er is ook geen enkel bewijs dat die besmettingen uit het nachtleven voortvloeien.”

Meest gelezen