Radio 2

Twee gewonden bij brand in Brussel nadat ze uit raam waren gesprongen

In het hartje van de Marollen in Brussel zijn twee bewoners van een flatgebouw gewond geraakt, toen ze uit het raam sprongen. Op de tweede verdieping was brand uitgebroken en door de rookontwikkeling in de trappenhal zagen ze geen andere uitweg. De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. 

In de Huidevetterstraat in de Marollen is vanochtend brand uitgebroken in een klein appartementsgebouw met drie woningen. Op de tweede verdieping ontstond het vuur op de overloop. De twee bewoners zijn daarop uit het raam gesprongen. Walter Derieuw van de Brusselse brandweer: "Hoewel de twee slachtoffers niet in acuut gevaar verkeerden, zijn ze toch uit het raam gesprongen. Omdat er te veel rook in de trappenhal was, zagen ze waarschijnlijk geen andere uitweg." De twee slachtoffers kwamen zwaar ten val en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De ene is lichtgewond, de andere heeft zware verwondingen. 

Aan het raam staan

De woordvoerder van de brandweer, vertelt ook wat je best doet als je niet meer langs de trap naar buiten geraakt bij een brand. "Indien men niet kan ontsnappen via de trap door de rook of de vlammen, maak je aanwezigheid dan kenbaar via het raam aan de brandweer. Die kan je dan evacueren via een luchtladder of kan je aanraden om binnen te blijven als er niet meteen gevaar is." 

De andere bewoners werden tijdens de interventie opgevangen in een cultureel centrum in de buurt. De brand was snel onder controle. De oorzaak wordt nog volop onderzocht. 

Meest gelezen