André Rieu treedt (opnieuw) niet op door corona: "Met pijn in het hart kerstconcerten alweer afgelast"

Voor het tweede jaar op rij gaan de kerstconcerten van André Rieu in Maastricht niet door. Door de situatie rond corona vindt Rieu het niet verantwoord om de shows te organiseren. 

De kerstconcerten van André Rieu stonden gepland op 16, 17 en 18 december in het congrescentrum MECC Maastricht. Er zouden in totaal 36.000 mensen op afkomen. De shows zijn nu verplaatst naar volgend jaar. De al gekochte tickets blijven geldig.

Duur kerstdecor

In 2019 begon André Rieu zijn kerstconcerten in het MECC. Hij investeerde veel in het decor en hoopte in de jaren daarna dat geld terug te verdienen. Maar in 2020 moesten de concerten vanwege corona een eerste keer worden afgelast. 

Anderhalf jaar niet gespeeld en miljoenen verloren

André Rieu

In september vierde André Rieu nog dat er weer voor volle zalen mocht gespeeld worden. Hij hoopte in december 2021 120.000 bezoekers te verwelkomen in het MECC Maastricht.  "Anderhalf jaar hebben we nu al niet kunnen spelen, dat heeft me miljoenen gekost", zei hij toen. "Maar ik ben blij dat we weer kunnen en dan komt het ook wel weer goed." Maar dat bleek ijdele hoop want dit jaar worden de kerstconcerten dus voor de tweede keer afgelast.

Meest gelezen