Drukte aan testcentrum Turnhout: "Mensen worden er zelfs een beetje agressief van"

Het is een drukte vanjewelste in het testcentrum aan campus Blairon in Turnhout. Mensen moeten er soms tot een uur aanschuiven. Niet iedereen blijft daar kalm onder. Ook voor de medewerkers is het vermoeiend werken zo, toont de Kempische regionale tv-zender rtv.

Elke dag laten honderden mensen zich testen in het testcentrum aan campus Blairon in Turnhout. Het is er zo druk dat er in de omgeving van het centrum verkeershinder ontstaat. Soms is het zelfs een uur aanschuiven, sommige mensen reageren gefrustreerd zeggen bezoekers aan de regionale tv-zender rtv . "Daarnet reed er op de parking bijna iemand tegen mijn auto. Je merkt dat de frustratiedrempel bij veel mensen bereikt is", zegt bezoeker Vincent Verwaest.

"Om kwart voor 12 moesten we hier zijn, van aan de Ringlaan hebben we een uur gewacht, we hebben de auto ten slotte geparkeerd en zijn dan te voet naar hier gekomen. Van een medewerkster moesten we dan in de rij achter de auto's aanschuiven. Moet ik dan te voet naar de Ringlaan gaan en achter de auto's lopen?" , vraagt Rene Adriaensen zich geërgerd af.

Opschalen is niet meteen een optie omdat je daar niet het nodige personeel voor vindt

Wim Schippers, verantwoordelijke testcentrum Turnhout, campus Blairon

Maar ook bij de medewerkers lopen de frustraties hoog op. Ze werken door zonder pauze, hebben zelfs geen tijd om te eten of naar het toilet te gaan. Medewerkster Stien Dierckx: "Het is enorm druk, we doen ons best maar het is niet leuk werken zo." "t Voelt aan als bandwerk, als je 3 mensen per minuut moet doen, dat is op elke lijn 1 persoon per minuut. Dat is bijna verstand op nul en gewoon gaan", zegt medewerker Seppe.

Het testcentrum in Turnhout vergroten is niet haalbaar omdat er nu al veel verkeershinder is in de buurt. Bovendien kan je niet zo makkelijk extra medewerkers vinden.

"Mensen zitten nu al op hun tandvlees. De verpleegkundigen, die al anderhalf jaar goed werk leveren, beginnen er door te zitten. En we vinden geen nieuw personeel om bijv. vroeger op de ochtend te testen", besluit Wim Schippers, de verantwoordelijke van het testcentrum.

Meest gelezen