Emma Watson, Daniel Radcliffe en Rupert Grint in 2001

"Harry Potter"-acteurs keren voor 20e verjaardag van de eerste film terug naar Zweinstein voor reünieshow

"Harry Potter"-acteurs Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint zijn binnenkort voor het eerst terug samen te zien in een speciale reünieshow om de twintigste verjaardag van de allereerste film in de reeks te vieren. Dat meldt Warner Media in een persbericht. "Het wordt een eerbetoon aan wiens leven geraakt werd door dit culturele fenomeen", klinkt het.

Goed nieuws voor fans van de magische wereld van Harry Potter. Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermelien Griffel/Hermione Granger) en Rupert Grint (Ron Wemel/Ron Weasley) keren samen met regisseur Chris Columbus terug naar Zweinstein/Hogwarts voor de twintigste verjaardag van de eerste film: "Harry Potter en de steen der wijzen" (Harry Potter and the Philosopher's Stone).

De filmreeks is gebaseerd op de toen razend populaire boeken van J.K. Rowling. Alles samen zijn er 8 films gemaakt van de zevendelige boekenreeks. Een hele generatie kinderen is opgegroeid met de boeken en films. Met "Fantastic beasts" loopt er momenteel nog een spin-off. De derde film in de vijfdelige reeks komt in het voorjaar van 2022 uit.

AP2010

"Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts" wordt een televisiespecial die beelden van tijdens het maken van de "Harry Potter"-films gaat combineren met oude en nieuwe interviews. Naast de drie hoofdrolspelers gaat een lange rij andere acteurs die meespeelden langskomen. 

Het gaat onder meer om Helena Bonham Carter (Bellatrix van Detta/Bellatrix Lestrange), Robbie Coltrane (Hagrid) en Ralph Fiennes (Voldemort). Ook Gary Oldman (Sirius Zwarts/Sirius Black) komt langs. Net als de acteurs die de leden van de families Malfidus/Malfoy en Wemel/Weasley speelden (Jason Isaacs, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams en Bonnie Wright).

Deze teaser is al vrijgegeven:

"De special is een eerbetoon aan iedereen wiens leven geraakt werd door dit culturele fenomeen", meldt Tom Ascheim van Warner in een persbericht. "Van de getalenteerde cast en crew die hun hart en ziel in de filmreeks hebben gestopt, tot de gepassioneerde fans die 20 jaar later de toverwereld in leven houden."

De reünie-aflevering verschijnt op 1 januari op HBO Max. De HBO-rechten in ons land zitten bij Telenet en Streamz. Hoogstwaarschijnlijk zal de special op die manier te bekijken zijn. Al is het wachten op een exacte timing.

Meest gelezen