Ignace Schops, directeur Nationaal Park Hoge Kempen, krijgt Leadership Award 2021: "Hij zet mensen in beweging"

Ignace Schops heeft van werkgeversorganisatie Etion, de Leadership Award 2021 gekregen. Schops is onder meer de directeur van het Nationaal Park Hoge Kempen. De prijs bekroont leiders die mensen in beweging zetten naar een gemeenschappelijk doel. 

Ignace Schops krijgt de Leadership Award 2021 omdat hij volgens de jury natuurbeheer verbindt met economie. Het Nationaal Park levert naar schatting een jaarlijkse omzet van 190 miljoen op en is goed voor 5.000 rechtstreekse en onrechtstreekse jobs, vooral door het toerisme. 

De jury was ook lovend over de manier waarop Schops middenstand, bevolking en beleidsmakers bij het Nationaal Park betrekt en zich inzet voor biodiversiteit en klimaat. 

 

Meest gelezen