Opnieuw klacht over grensoverschrijdend gedrag in uitgaansbuurt Gent: "Studente heeft snel en goed gehandeld"

In Gent is opnieuw een klacht ingediend voor grensoverschrijdend gedrag in de uitgaansbuurt. Een meisje sloeg gisteravond alarm bij het personeel van een studentencafé. Dat kon snel een man opsporen en overleveren aan de politie. Het parket onderzoekt de zaak.  "De studente heeft perfect gehandeld, dit moet iedereen doen", zegt de uitbater van het café. 

"Een klant sloeg gisteren alarm omdat ze last had van een man die te dicht bij haar kwam staan en zijn handen niet kon thuishouden", vertelt Tim Joiris van Studentencafé Pallieter in de Overpoort in Gent. "Meteen schoten we in actie, we contacteerden de security die in de uitgaansstraat een oogje in het zeil houdt. Zo is de politie snel ingelicht en ter plaatse gekomen." 

De studente werd ook meteen opgevangen. Ze diende een klacht in, dat bevestigt de Gentse politie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. Op de precieze omstandigheden gaat de politie niet in. Het parket onderzoekt de zaak. 

"Melding volgens het boekje"

Joiris benadrukt dat het meisje perfect gehandeld heeft. "We roepen klanten op om meteen contact met ons op te nemen als er iets gebeurt dat niet kan. 

Zelfs bij feiten die misschien licht lijken, is het belangrijk om ons meteen in te lichten
Tim Joiris, uitbater van Studentencafé Pallieter

"Wij zijn opgeleid en hebben jaren ervaring om op te treden. We weten ook snel wie we kunnen aanspreken om snel te handelen. De studente heeft gehandeld volgens het boekje. Iedereen zou dit moeten doen." 

Vierde klacht op korte tijd

Het is al de vierde keer op enkele weken tijd dat er klachten zijn voor grensoverschrijdend gedrag bij de Gentse politie. "Ik dring als uitbater ook zelf aan op het feit dat mogelijke slachtoffers ook echt een klacht indienen. Zo kan er echt gevolg gegeven worden aan dit gedrag", besluit Joiris.  

De recente feiten, waaronder twee mogelijke verkrachtingen waarbij er zelfs slachtoffers verdoofd zouden zijn, zorgen voor veel verontwaardiging in Gent, eerder was er ook al een mars tegen seksueel geweld. Het stadsbestuur kondigt aan dat er nog deze maand extra opleidingen komen voor stadspersoneel, verenigingen en sportclubs om snel en goed op te treden bij grensoverschrijdend gedrag. 

BEKIJK - Op 7 november 2021 ging een protestmars door de straten van Gent, "Het journaal" bracht daar toen deze reportage over:

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen