Saïd Boumazoughe in de Eén-reeks GR5.

Acteur Saïd Boumazoughe ("Grond", "GR5") draait in Saudi-Arabië eerste grote film: "Ik wil tonen dat ik hard kan werken"

Acteur Saïd Boumazoughe, die dezer dagen schittert in de reeks "Grond" op Play 4, is momenteel in Saudi-Arabië voor de opnames van "Desert warrior". Dat is een Hollywoodproductie met Marvel-acteur Anthony Mackie en Ben Kingsley. Saïd speelt de rol van Samir, een stamprins. "Deze rol is een logisch gevolg van mijn werk", zegt Boumazoughe aan VRT NWS.

Na rollen in onder meer "GR5" op Eén, "Grond" op Play 4 en "Mocro mafia" op Streamz, speelt Saïd Boumazoughe momenteel zijn eerste rol in een grote productie. "Ik zit nu in Saudi-Arabië, meer bepaald in Taboek, niet ver van de Jordaanse grens", zegt hij aan aan VRT NWS. "Hier speel ik de rol van Samir, een dappere prins. Het verhaal situeert zich in de zevende eeuw, toen verschillende stammen streden tegen de Perzen."

Visagist genomineerd voor een Oscar

Voor Boumazoughe is het een speciale rol, omdat ze wordt gedraaid in Saudi-Arabië en omdat hij omringd is door grote namen. Eén van zijn medespelers is Marvel-acteur Anthony Mackie die ook schittert in de Disney+-reeks "The falcon and the winter soldier". Daarnaast is er een rol weggelegd voor de Brit Ben Kinsley.

Toch gaat het voor Boumazoughe om meer dan acteurs alleen. "De man die ons schminkt, is visagist Aldo Signoretti. Hij is drie keer genomineerd voor een Oscar, onder andere voor "Moulin rouge!" en "Apocalypto". De mensen die de belichting doen, hebben meegewerkt aan "Game of thrones".

BEKIJK - In deze video vertelt Saïd Boumazoughe meer over zijn rol in "Desert warrior":

Videospeler inladen...

Ook de aanwezigheid op de set van Sami Boujila betekent veel voor Boumazoughe. "Elke acteur van allochtone origine kent hem. Hij is voor mij een grote voorbeeld. Boujila heeft met zijn rol in "Indigènes" (een film over de Noord-Afrikaanse soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben meegevochten tegen de Duitsers, red.) veel betekend voor ons."

Het feit dat Boumazoughe, geboren en getogen in Antwerpen, omringd is door grote namen uit de cinema, maakt dat hij goesting krijgt in meer. "Maar ik ga niet beginnen zweven. Ik zie deze rol als een logisch gevolg van mijn werk. Door dit te doen, gaan de mensen namen zoals Adil, Billal en Saïd meer associëren met waar wij voor staan. Ik wil tonen dat ik hard kan werken."

BEKIJK - Saïd Boumazoughe legt uit hoe zijn rol voor hem een leerschool is:

Videospeler inladen...

"Desert warrior" wordt gemaakt door het Arabische productiebedrijf MBC. De regie is in handen van de Brit Rupert Wyatt. De film, die in 2023 zal verschijnen, is de eerste grote buitenlandse productie die in Saudi-Arabië wordt gedraaid.

Meest gelezen