© De Kijkhut - RLKM

Vlaanderen investeert 750.000 euro in toerisme Nationaal Park Hoge Kempen

Vlaanderen investeert 750.000 euro voor het toerisme in het Nationaal Park Hoge Kempen. Het geld komt uit het grindfonds. De bedoeling is om een aantal missing links in het toeristisch aanbod weg te werken en het Maasland verder op de kaart te zetten als toeristische bestemming.

De Vlaamse regering liet samen met het Grindcomité, het Nationaal Park Bureau, de betrokken gemeenten en Natuur en Bos acties uitwerken die inspelen op "missing links" in de toeristische ontsluiting.

Zo komt er onder meer een onthaalzone bij het station van As en worden de seinhuisjes aan het station van Eisden gerenoveerd tot trekkershutten, voor wandelaars die meerdere dagen in het Nationaal Park willen blijven. Er zijn verder plannen voor een nieuw belevingscentrum als toegang tot "De Wissen" in Stokkem, met een verbouwing van het huidige Maascentrum. Het stadsbestuur wil daar ook aangepaste wandelpaden realiseren. 

De bedoeling van de investeringen is uiteindelijk om Limburg en het Maasland verder op de kaart te zetten als toeristische bestemming.

Meest gelezen