Archieffoto ter illustratie

VUB en ULB stellen studentenfeest Sint-Verhaegen uit wegens coronasituatie

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) en haar zusteruniversiteit Université libre de Bruxelles (ULB) stellen de feestelijkheden ter ere van hun stichter Théodore Verhaegen, het zogenaamde Sint-Verhaegen (St-V), uit. Het evenement stond oorspronkelijk geprogrammeerd op 19 november, maar wordt nu uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum in het tweede semester van het academiejaar "als de gezondheidssituatie het toelaat".

"We weten hoe belangrijk het is voor studenten en alumni om elkaar op momenten als St-V te kunnen zien", zegt rector Caroline Pauwels van de VUB.  "De beslissing  hebben we na veel wikken en wegen en met grote spijt in het hart genomen. Maar we kunnen niet anders dan deze beslissing nemen als we kijken naar de coronacijfers. Onze universiteit heeft een ziekenhuis, net zoals de ULB dat heeft, en ook daar zien we dat medewerkers weeral een gigantische strijd voeren nu de ziekenhuizen opnieuw vollopen. Uit solidariteit met hen maar ook uit veiligheidsoverwegingen hebben we beslist om het evenement dit jaar te annuleren." 

Geen afgelasting

Voor alle duidelijkheid, het evenement wordt dit academiejaar niet afgeschaft, maar verschoven. "Het is de bedoeling dat St-V zeker nog kan doorgaan, maar wanneer hangt af van de coronacijfers. We hopen dat we het evenement in het voorjaar kunnen organiseren. Zeker omdat we het evenement vorig jaar ook al noodgedwongen digitaal moesten vieren wegens de toenmalige coronasituatie.", klinkt het aan de VUB.

Meest gelezen