Ziekenhuizen hebben handen te kort door uitval personeel: ZNA dringend op zoek naar 32 zorgbuddy's

Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) is dringend op zoek naar 32 zorgbuddy's. Dat zijn mensen die bijvoorbeeld maaltijden uitdelen, met de patiënten praten of hen de krant voorlezen. "Allemaal zaken waar ons verplegend personeel nu jammer genoeg weinig of geen tijd voor kan maken", klinkt het.

De ziekenhuizen kreunen onder de werkdruk. Door de vierde coronagolf valt heel wat personeel uit. In de ziekenhuizen van ZNA is ongeveer 10 procent van het personeel afwezig. "We zijn al 20 maanden bezig met deze crisis en dat begint nu echt wel te wegen. Daarom zijn deze helpende handen broodnodig", vertelt Tom Van de Vreken van ZNA. De zorgbuddy's zijn geen vrijwilligers.  Ze krijgen een fulltime contract voor 3 maanden en kunnen ook halftijds aan de slag gaan.

Ook directeur Katrijn Van Rossem van WZC Magnolia vreest een harde kern niet te kunnen overtuigen zich te laten vaccineren. "Ze zullen nog liever het beroep verlaten": (Het journaal, 16/11/2021)

Videospeler inladen...

ZNA is niet enkel op zoek naar 32 zorgbuddy's. Ze werft ook 7 contacttracers en 7 stewards aan. De contacttracers proberen nieuwe besmettingshaarden van corona te voorkomen. De stewards spreken bezoekers en patiënten aan op het naleven van de coronamaatregelen .

Heb je zelf interesse om zorgbuddy te worden? Meer info vind je hier.

Meest gelezen