James Arthur Photography

Zorgkundige uit Duffel reageert emotioneel op verplicht vaccin: "Ik mag geen 2de prik om medische redenen en verlies nu mijn job"

Een zorgkundige uit Duffel reageert emotioneel op het verplichte vaccin voor mensen die in de zorg werken. Die moeten tegen 1 april volledig gevaccineerd zijn anders dreigen ze hun job te verliezen. Sofie Poppe werkt in een revalidatieziekenhuis in Edegem en mag om medische redenen geen 2de prik krijgen. Ze wordt nu mogelijk ontslagen en reageert erg emotioneel: "Ik hoop dat er tussenoplossingen zijn voor mensen zoals ik", vertelt ze in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen.

Sofie Poppe uit Duffel werkt als zorgkundige bij het Revarte revalidatieziekenhuis in Edegem, ze begeleidt er mensen die een hersenbloeding hebben gehad maar ze is niet volledig gevaccineerd. Ze kreeg haar eerste prik begin maart maar nam geen tweede. "Ik heb heel slecht gereageerd op mijn eerste prik, kreeg heel sterke bijwerkingen, waartegen ik nu nog altijd aan het vechten ben", zegt ze.

"Mijn bloedplaatjes zijn gekelderd. Mijn bloed is nu erg dun en de kans op interne bloedingen is erg groot. Als ik val kan ik intern gaan bloeden, zonder dat ik het weet en dat kan fataal zijn. Ik sta ook constant vol blauwe plekken. Ik moest vorige week nog naar het ziekenhuis om mijn bloedplaatjes weer de hoogte in te krijgen", zegt ze.

Ik begon spontaan te wenen bij het nieuws want ik doe mijn job heel graag

Zorgkundige Sofie Poppe

Via haar huisarts kwam Sofie in contact  met een oncoloog die maandelijks haar bloedplaatjes checkt. "Mijn oncoloog heeft bevestigd dat het vaccin de oorzaak is van mijn problemen; hij raadt mij een 2de prik af want mijn bloedplaatjes zouden nog verder dalen".

"Het verplichte vaccin voor mensen in de zorg sloeg in als een bom. Ik begon spontaan te wenen. Ik doe mijn werk met hart en ziel, zorg heel graag voor mensen maar blijkbaar ga ik mijn job niet meer kunnen uitoefenen. Ik hoop dat er "tussenwegjes" zijn voor speciale gevallen, zoals ik" , besluit ze. Sofie is momenteel in ziekteverlof.

Jan Piet Bauwens van de socialistische vakbond zegt dat Sofie zich geen zorgen hoeft te maken over een mogelijk ontslag. Er zou een uitzondering komen op die verplichte vaccinatie voor zorgkundigen die om medische redenen geen vaccin kunnen krijgen. 

Meest gelezen