Facebook JIMS Fitness

Antwerps bedrijf beloont sporten met extra vakantiedagen

Het softwarebedrijf Halito! uit Antwerpen beloont zijn werknemers met extra vakantiedagen als ze sporten. Met het originele initiatief won het bedrijf een prijs van VOKA, de Kamer van Koophandel Antwerpen, goed voor 2.500 euro. "Ik hoop dat we hiermee andere bedrijven inspireren", zegt Bart Van Zele van Halito!.

Sporten in ruil voor vakantie. Hoe gaat dat in zijn werk? Bij Halito! krijgen werknemers 10 minuten vakantie voor elk uur dat ze sporten. Op die manier wil CEO Bart Van Zele zijn personeel aan het bewegen krijgen.  Dat kan al op een heel laagdrempelige manier. "Tijdens de middagpauze een frisse neus gaan halen of met de fiets naar het werk komen telt ook mee om extra vakantie te krijgen.  Er moest iets gebeuren want we zitten veel stil voor onze computer en daar wordt niemand beter van", zegt Van Zele op Radio 2 Antwerpen.

Geen controle

Of het personeel ook écht gesport heeft is moeilijk te controleren. Dat vindt het bedrijf geen probleem. "We hebben een relatie met ons personeel die gebaseerd is op wederzijds vertrouwen. Ik ga heus niet controleren of ze de waarheid spreken". Door te sporten kunnen de werknemers tot 4 extra vakantiedagen per jaar verdienen.

Meest gelezen