Gemeente Zele via Facebook

BMX'ers in Zele krijgen eigen oefenterrein: "Ze waren al even vragende partij"

In Zele opent binnen 3 weken een BMX-parcours. De Zeelse jeugd was al even vragende partij voor zo'n terrein, want de voorbije jaren konden ze alleen BMX'en op het skateterrein. Ook mountainbikers kunnen oefenen op het nieuwe parcours.

Voorlopig kunnen BMX'ers in Zele enkel op het skateterrein terecht, maar daar komt binnenkort verandering in. Dan opent een BMX-terrein van 1500 m² aan 't zogenaamde "Spieken", aan het voetbalveld, in Zele. Op het nieuwe terrein zijn ook mountainbikers welkom. Gemotoriseerde voertuigen moeten elders heen.

Jeugd vroeg erom en zal ook helpen

"Verschillende jaren geleden hebben we hier in Zele een mooi skateterrein aangelegd. Daar waren ook BMX'ers actief. Maar voor hen is dat terrein eigenlijk wat te klein", vertelt schepen Francis De Donder (Leefbaarder Zele). "Zij waren dus vragende partij voor een eigen terrein en hadden ook aangegeven dat het terrein aan 't Spieken perfect zou zijn."

De gemeente is net begonnen met de aanleg. "We leggen het terrein nu zelf aan met eigen middelen, dus de kosten zijn eigenlijk minimaal", aldus De Donder. Het terrein zou binnen 3 weken klaar moeten zijn. Het onderhoud van het terrein zal gebeuren door de gemeente, maar ook door de gebruikers.

kasto80

Meest gelezen