Expeditie Geluk: Ketnetwrappers dagen meer dan 50.000 schoolkinderen uit met opdrachten rond mentaal welzijn

Vandaag wordt in basisschool De Oogappel in Dendermonde de aftrap gegeven van Expeditie Geluk. Dat is een online event rond mentaal welzijn waar meer dan 50.000 schoolkinderen morgen aan deelnemen. De kinderen trekken samen met hun klas op ontdekkingstocht in een virtuele wereld. Daar krijgen ze doe-opdrachten om hun mentaal welbevinden te versterken. Expeditie Geluk gaat uit van het Vlaams Instituut Gezond Leven en Ketnet. 

Expeditie Geluk is een online event waar leerlingen van de lagere school samen met hun klas op een virtuele ontdekkingstocht gaan. De leerlingen starten in een virtueel klaslokaal en van daaruit gaan ze naar nieuwe werelden. 

"Zo heb je het "goed gevoel strand", de "wees jezelf woestijn" of de "samen sterk vulkaan".  In die werelden krijgen ze verschillende opdrachten die ze dan met hun klas kunnen uitvoeren", zegt Eline De Decker van het Vlaams Instituut Gezond Leven. De kinderen krijgen hun opdrachten van ketnetwrappers Sander, Sien, Sarah, Gloria en Thomas. 

"Bij Gezond Leven hebben wij één grote missie en dat is zoveel mogelijk Vlamingen helpen om gezonder te leven, zowel op fysiek vlak als op mentaal vlak. Daarbij is ons motto geluk zit in kleine dingen, maar ook jong geleerd is oud gedaan. Met Expeditie Geluk willen we kinderen op jonge leeftijd al laten experimenteren met kleine eenvoudige vaardigheden en gewoontes die helpen om dat welbevinden te versterken."

Lachyoga met Ketnetwrapper Sander:

Videospeler inladen...

"De coronacrisis heeft ons allemaal doen inzien dat we een mentaal welbevinden hebben en dat dat iets is wat soms deuken kan krijgen. Daarom is het belangrijk om daar bewust mee bezig te zijn en ook kinderen aan te leren wat het nu betekent om je goed in je vel te voelen."

Maak een powersong met Ketnetwrapper Gloria:

Videospeler inladen...

Morgen gaan meer dan 2.800 leerkrachten samen met hun klas deelnemen aan de expeditie. Onderweg verzamelen ze geluksmunten die hen toegang geven tot het schatteneiland. Daar wacht hen een liveoptreden van de Ketnet-band. 

"We hopen dat Expeditie Geluk een startpunt kan zijn om ook in de klas verschillende routines te gaan inbouwen die kinderen helpen om zich goed te voelen, zodat het niet bij een eenmalige oefening blijft", besluit Eline De Decker. 

Meest gelezen