Videospeler inladen...

Filmpjes van spoorlopers in Dendermonde gaan rond op sociale media, korpschef: "Kijken of we mensen herkennen"

Op sociale media circuleren al enkele dagen filmpjes van mensen die in Dendermonde over de treinsporen lopen als het licht op rood staat. Zo is er onder meer een filmpje van een vrouw met haar kind. "Spoorlopen is een probleem dat zich helaas nog te vaak stelt", zegt korpschef Patrick Feys.

Enkele filmpjes op sociale media tonen hoe mensen illegaal een spooroverweg overgaan in Dendermonde. Op een filmpje kan je zien hoe een moeder met haar kind de sporen overstaken, terwijl het licht nog op rood stond en de slagbomen naar beneden. "In het filmpje zie je eigenlijk vier generaties van mensen die aan het spoorlopen zijn", zegt korpschef Patrick Feys.

Videospeler inladen...

Meerdere filmpjes

In een ander filmpje zou te zien zijn hoe twee wagens tussen twee sporen staan, op het moment dat een trein hen rakelings langs achter passeert. "Via de beelden gaan we kijken of we iemand kunnen herkennen. Als we dat kunnen doen, komt er ook een proces verbaal."

De politie laat weten dat het in de toekomst acties zal opzetten, samen met Infrabel, om mensen daar nog eens te wijzen op de gevaren van spoorlopen. "Dit is een probleem dat zich meermaals stelt, terwijl spoorlopen echt levensgevaarlijk is", besluit de korpschef.

kasto80

Meest gelezen