Leerlingen Brusselse school doen stage bij slachtoffers waterellende in Wallonië

Leerlingen van de Victor Hortaschool in Evere zijn op stage in Chaudfontaine, het gebied in Wallonië dat deze zomer getroffen werd door de waterellende. Het gaat om leerlingen van de afdeling centrale verwarming. Zij gaan onder meer de verwarming herstellen bij mensen thuis zodat zij deze winter niet in de kou hoeven te zitten. 

In september gingen enkele leerlingen van de Victor Hortaschool in Evere al eens een dag helpen bij de slachtoffers van de waterellende in Pepinster. Dat liet zo een diepe indruk na dat ze besloten om de leerlingen van het zesde jaar er hun stage te laten lopen, een stage van twee weken die ze anders in Brussel zouden doen. 

Sommige mensen hebben geen sanitair en moeten 200 meter stappen om naar toilet te kunnen gaan 

Leerkracht Johan Swijssen

"Met de winter die eraan komt, willen we ervoor zorgen dat die mensen niet in de kou zitten, zegt leerkracht Johan Swijssen. "We gaan de verwarming herstellen en ervoor zorgen dat ze warm water hebben. Maar het gaat niet alleen om reparaties, ook het menselijke aspect telt. Je ziet hier veel mensen in nood en de leerlingen komen op die manier met hun voeten op de grond. Sommige inwoners moeten 200 meter stappen om naar toilet te kunnen gaan. En velen zijn niet eens verzekerd. Wij hebben met de school aan een gezin een verwarmingsketel geschonken, maar we kunnen niet alles sponsoren natuurlijk."

Videospeler inladen...

Meest gelezen