Stad Leuven

Leuven vraagt uitgaanders om geen afval op straat achter te laten: "Stad lijkt 's morgens een festivalterrein"

Het is de week van het afvalteam en Leuvens schepen Thomas Van Oppens (Groen) doet een oproep om meer respect te hebben voor de reinigingsdiensten, de mensen die iedere ochtend hun handen vol hebben met het proper maken van de Leuvense straten. Zowel de studenten als de uitgaanders in het weekend laten een massa afval achter op straat. 

"In Leuven is elke nacht tegenwoordig een uitgaansnacht en onze afvalteams zijn iedere dag van 's morgens vroeg bezig met opruimen", zegt Leuvens schepen Thomas Van Oppens, bevoegd voor studentenzaken en afvalbeleid. "Dat heeft onder meer te maken met het alcoholgebruik op straat en steeds meer mensen halen ook eten uit de muur en laten de verpakking rondslingeren."

"Dit is niet alleen een probleem van studenten", gaat Van Oppens verder. "Ik wil een oproep doen aan iedereen die in Leuven uitgaat, dat je je afval bij je houdt tot je een vuilnisbak ziet. Er wordt zoveel afval achtergelaten dat Leuven soms lijkt op een festivalterrein. Onze mensen moeten zo hard werken om van Leuven een propere stad te maken. Het zou de schoonmaakploegen werk besparen, waardoor ze meer tijd krijgen voor andere taken." 

Meest gelezen