Radio 2

Oude burgemeesterswoning in Strombeek-Bever wordt online verkocht

Vanaf morgen kan je via een online veiling een bod doen op een oude burgemeesterswoning in Strombeek-Bever, beter bekend als het landhuis Van der Noot. Het gemeentebestuur wil het huis verkopen omdat er te veel kosten aan zijn. 

De inwoners van Grimbergen kennen de oude burgemeesterswoning als de "villa Van der Noot", aan het Van der Nootpark in het centrum van deelgemeente Strombeek, vlakbij de kerk. Het huis is generaties lang in handen geweest van verschillende burgemeesterfamilies, zoals de familie de Burtin (1841-1874), De Villegas de Clercamp (1874-1895) en Otto de Mentock (1911-1919). Vroeger zat de Oxfam wereldwinkel in dat gebouw, maar intussen staat het al een tijdje leeg. 

Veel kosten aan

"Dat gebouw is in slechte staat en als we dat willen renoveren, kost dat veel geld. En dan moeten we daar ook een bestemming voor hebben, wat niet het geval is", zegt schepen van Omgeving Bart Laeremans (Vernieuwing). "We hebben even gedacht om er een kinderdagverblijf in onder te brengen, maar daarvoor is de ruimte te klein. Maar het gebouw heeft zeker ook een historische waarde. Het staat op de erfgoedlijst en dus mag het niet afgebroken worden."

Oppositiepartij Groen is niet blij met de verkoop. Zij hadden liever dat er een sociale kruidenier in het gebouw kon zitten. De veiling loopt volgende week vrijdag af. Bieden kan via de immowebsite Biddit. Je kan de link ook terugvinden op de gemeentelijke website. De startprijs is 188.000 euro.

Meest gelezen