Pixabay

Politie zoekt fietser die vrouwen lastigvalt in Aalter en Deinze: "Hij slaat op hun achterste"

In de politiezones van Aalter en Deinze hebben 7 verschillende vrouwen een klacht ingediend tegen een man die hen zou lastiggevallen hebben. Volgens de klachten zou de fietser hen soms ook op hun achterste slaan. "Hij slaat vooral toe als het donker begint te worden", waarschuwt commissaris Tim D'haene.

De politiezones van Aalter en Deinze zoeken een fietser die geregeld vrouwen zou lastigvallen. De voorbije 2 weken werden 7 klachten ingediend door vrouwen. "Het gaat over vrouwen die lastig gevallen worden door een fietser terwijl ze aan het lopen of aan het wandelen zijn. In sommige gevallen zou hij hen betast hebben door hen op het achterste te slaan", klinkt het bij commissaris Tim D'haene.

Vooral als het donker is

Volgens de commissaris gaat de man op onregelmatige tijdstippen te werk. "Het kan op elke dag van de week gebeuren. De kans dat hij toeslaat is het grootste als het wat donkerder is. Hij werd al gesignaleerd langs de vaart in Bellem en aan de Kraenepoel in Lotenhulle."

We vragen aan slachtoffers om zich te melden, zodat we meer informatie kunnen verzamelen over de man

Commissaris Tim D'haene

De politie hoopt de man te identificeren. "We willen vragen aan andere slachtoffers om zich te melden, zodat we meer informatie kunnen verzamelen over de man in kwestie", zegt D'haene.

"Mensen mogen meteen naar het noodnummer 112 bellen als ze iets verdachts zien", laat de commissaris nog weten. "We komen liever een keer te veel, dan een keer te weinig. Als we die man op het terrein kunnen aantreffen, kunnen we hem ook onmiddellijk identificeren."

kasto80

Meest gelezen