Facebook

Gemeente neemt maatregelen om ontsnapping van kinderen uit schoolgebouw te voorkomen

De gemeente Anderlecht neemt maatregelen om te voorkomen dat er nog kinderen ontsnappen uit de gemeentelijke kleuter- en basisschool Kameleon. Afgelopen maandag glipte een kleuter van vier ongemerkt naar buiten. Het kind werd gelukkig kort nadien in de buurt teruggevonden. 

Het incident van maandag deed zich voor tijdens de naschoolse opvang, die in het schoolgebouw is ondergebracht. Een kleuter van vier kon toen ongemerkt het schoolgebouw verlaten. Wellicht is het kind aan de uitgang een ouderpaar gevolgd, dat een ander kind kwam ophalen. Maar dat is nog niet helemaal uitgeklaard. Toen de verdwijning werd vastgesteld, is meteen een zoekactie gestart. Gelukkig werd de kleuter snel teruggevonden in de buurt, vlakbij het Zuidstation. 

Verveeld

Schepen Elke Roex (Vooruit), bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs in Anderlecht, zit erg verveeld met de zaak. "Dit had nooit mogen gebeuren en is ontoelaatbaar", zegt ze. De schepen kondigt meteen ook maatregelen aan om een herhaling van het incident te voorkomen. "Maar dat is niet eenvoudig, als je rekening houdt met de inrichting van de school en met de geldende coronamaatregelen. We gaan proberen om een soort dubbel sas te plaatsen. Daardoor zou een kleine gang ontstaan, waar ouders kunnen wachten op hun kind en er geen ander kind mee naar buiten kan glippen. Een andere optie is om de ouders buiten te laten wachten op hun kind."

Meest gelezen