Radio 2

Tripsters geven bezoekers aan hun stad gratis tips en ideeën

Tripster is een nieuwe app van de steden in het Vlaamse-Franse grensgebied Kortrijk, Doornik en Roubaix (F). Via de website kunnen bezoekers leuke tips en ideeën vragen voor een bezoekje aan één van de 3 steden. De tripsters delen via de app gratis leuke plekjes en weetjes over hun stad. 

Vandaag werd de Tripster-website en -app gelanceerd. “Het idee ontstond hier in Kortrijk. Doornik en Roubaix sprongen met veel goesting mee op de kar”, zegt Wouter Allijns, de Kortrijksche schepen van Toerisme. “Kortrijk beschikt over 17 tripsters. Het zijn inwoners  van onze stad tussen 18 en 55 jaar oud, die fier zijn op de plek waar ze wonen. Ze treden op als echte ambassadeurs van de stad.”  

Chatdienst

Via de chatdienst verbonden aan de website, delen Tripsters van Kortrijk, Doornik en Roubaix gratis hun tips en ideeën om de stad op een andere manier te verkennen aan iedereen die erom vraagt. “Tripsters zijn gepassioneerd door de stad, het erfgoed, de architectuur en alles wat er leeft. Ze willen de bezoekers een onvergetelijke toeristische beleving bezorgen via onder andere de chat, maar ze kunnen de bezoekers ook gewoon begeleiden!”, zegt Allijns.

Mensen leren kennen is mijn beloning

In Kortrijk is Ines (33) één van de 17 bewoners, die klaar staat om haar stad te promoten. “Ik heb ingetekend omdat ik op deze manier mijn liefde voor mijn stad kan tonen”, vertelt Ines. “Waarschijnlijk wordt het een trage start met corona, maar ik heb al heel veel ideeën voor wie er om zou vragen; de Internationale Rozentuin, de Irish Pub en de Marionetten zijn maar enkele van de leuke plekjes die ik zal aanprijzen.” Dat het om een vrijblijvende dienstverlening gaat, deert Ines niet. "Het is een manier om andere mensen te leren kennen, dat is al een zeer mooie beloning op zich!"

Innovatief

 Deze innovatieve vorm van onthaal van toerisme komt er in de 3 steden bovenop de lokale gidsenkringen en de stedelijke toerisme-loketten. Het project krijgt financiële steun binnen het Europees programma France-Wallonie-Vlaanderen voor grensoverschrijdende samenwerkingen. Het aanbod van de drie steden vind je terug op de website van tripster.

Meest gelezen