Radio 2

Trucker moet verkeerscursus volgen na dodehoekongeval

De trucker die in maart een 12-jarige doodreed bij een dodehoekongeval in Nieuwpoort, moet van de rechter een verkeerscursus volgen. “Ik denk nog elke dag aan dat meisje of het ongeval.”

De politierechter van Veurne veroordeelde de 49-jarige vrachtwagenchauffeur, die in maart een 12-jarig meisje aanreed, tot het volgen van een verkeerscursus. “Het is een gunstig vonnis”, zegt Thomas Bailleul, advocaat van de man. “Hij is schuldig verklaard, maar hij moet geen straf ondergaan van de rechter. Hij heeft wel enkele voorwaarden gekregen, waaronder het volgen van de verkeerscursus om zijn traumatische ervaring te delen met andere chauffeurs.”

Schuldbesef

De milde straf komt er door het schuldbesef van de chauffeur. “De rechtbank stelt dat hij een volledig schuldbesef heeft en zeer zwaar onder de indruk is van de tragische gevolgen”, motiveerde de politierechter. “Er is geen sprake van roekeloosheid, het gaat om het kleinste hoekje van de onvoorzichtigheid.”

Meest gelezen