Voetbalclub Younited Leuven
Radio 2

Voetbalclub OHL blijft samenwerken met voetbalclub Younited Leuven: "Voetbal als middel om kwetsbare mensen te helpen"

Ook tijdens het voetbalseizoen ‘21-’22 blijft OH Leuven samenwerken met OH Leuven Younited, een voetbalclub voor wie het moeilijk heeft op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bedoeling is om met de kracht van voetbal deze kwetsbare mensen in hun situatie te ondersteunen.

De groepsdynamiek die ontstaat, helpt de spelers en supporters om hun competenties te ontdekken en te ontwikkelen. Ze bouwen relaties op en versterken hun eigenwaarde en zelfvertrouwen zodat ze weer sterk staan in de samenleving. Zo zullen spelers van de eersteklasser af ten toe meetrainen, want het project ligt hen nauw aan het hart.

“Bij ons in de kleedkamer wordt er heel hard op gehamerd dat wij echt een familie zijn, en dat proberen we ook met de supporters te zijn, met de jeugd, en met projecten zoals deze”, zegt speler Siebe Schrijvers. van OH Leuven “Ik ga vandaag de training geven en ik ga af en toe eens meespelen omdat ik het niet kan laten.” 

We proberen hen door middel van voetbal plezier in het leven te geven.
Kenny Hennes, coach

“Eigenlijk gebruiken we voetbal als middel om mensen die om welke reden dan ook aan de rand van de maatschappij zijn gekomen, die dakloos zijn of geen sociaal netwerk hebben in de maatschappij”, zegt coach Kenny Hennens. “We proberen hen door middel van voetbal plezier in het leven te geven en voetbal is daar een perfect middel voor. Het verbindt mensen en dat zorgt ervoor dat je ook wat waarden kan meegeven die handig kunnen zijn.”

De club traint één keer per week, en ze spelen ook competitie, bijvoorbeeld tegen de Younited voetbalclubs uit andere steden. 

Meest gelezen