Foto Stad Gent

Wandeling voor anderstalige nieuwkomers door Gentse natuur: "Initiatief om Nederlands te leren"

In de Gentse Bourgoyen kunnen anderstalige nieuwkomers vanaf vandaag elke week op wandel met inwoners van Gent. Met dit initiatief willen Natuurpunt en de stad Gent het Nederlands bij nieuwkomers bevorderen. "Voor nieuwe mensen is het belangrijk om veel te oefenen, en dat kunnen ze dankzij deze wandelingen", zegt woordvoerster Marielaure De Brauwer.

Natuurpunt en de stad Gent organiseren wandelingen voor anderstaligen die hun Nederlands willen oefenen. Dat doen ze in natuurgebied de Bourgoyen met het initiatief "Buur en Natuur". De bedoeling is dat nieuwkomers zowel elkaar als de Gentse natuur beter leren kennen. "Er is niks mooier dan een taal oefenen in een mooie omgeving, zoals in de Bourgoyen", zegt woordvoerster Marielaure De Brauwer. 

De natuur is een goede plek om mensen te leren kennen

Marielaure De Brauwer van InGent

Nieuwkomers kunnen tijdens de wandeling ook kennis maken met Gentenaars en natuurliefhebbers. Natuur brengt mensen samen, zegt De Brauwer. "We konden zien dat mensen tijdens corona massaal de natuur in zijn getrokken." 

Wandeling als goede oefening

"Voor mensen die net nieuw zijn in een stad is het enorm belangrijk om Nederlands te oefenen", gaat ze verder. "En als je een nieuwe taal wil aanleren is het belangrijk om vooral veel te oefenen. Dankzij deze wandelingen kan dat."

De wandelingen vinden twee keer per week plaats. Iedereen mag deelnemen. "Mensen kunnen elke woensdag en zaterdag komen meewandelen", besluit ze.

kasto80

Meest gelezen