Matthias De Boeck (FramedByMatt)

Antwerps ModeMuseum een uur ontruimd door weggegooide sigaret

Het ModeMuseum in Antwerpen is een tijd lang ontruimd na een rookalarm. Alle bezoekers en personeel moesten uit veiligheid een uur op straat wachten. De boosdoener bleek een sigaret die in de kelder beland was, zegt de woordvoerder van het MoMu aan Radio 2 Antwerpen. 

Het ModeMuseum in Antwerpen is deze middag even ontruimd na een rookalarm. Alle bezoekers en het personeel moesten een uur lang het museum verlaten. De rook bleek afkomstig van een sigaret die via een kelderopening in een technische ruimte van het gebouw beland was. De collectie van het MoMu is gevrijwaard, er is geen enkele schade en het heeft op geen enkel ogenblik gebrand, zo benadrukt David Flamée, de woordvoerder van het MoMu, aan Radio 2 Antwerpen.

Meest gelezen