Twee lichamen in auto uit Lobroekdok in Antwerpen wel degelijk van vermist koppel

De twee lichamen die gisteren in een auto in het Lobroekdok in Antwerpen werden aangetroffen, zijn wel degelijk van het Nederlandse koppel uit Deurne dat sinds maandag vermist was. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Wat er precies gebeurd is, wordt nu volop onderzocht.

In Antwerpen is gisteren rond de middag een auto uit het Lobroekdok gehaald. Daar werden twee lichamen in aangetroffen. Het gaat om de auto van een koppel dat sinds maandag vermist is. De lichamen zijn nu ook geïdentificeerd als die van het vermiste Nederlandse koppel. "We hebben gisteren de eerste vaststellingen al kunnen doen in samenspraak met de wetsdokter. Maar de precieze doodsoorzaak van beide slachtoffers blijft nog onduidelijk", zegt Kristof Aerts van het Antwerpse parket. "Vandaar dat we vandaag de onderzoeksrechter hebben gevraagd om een inwendige autopsie te kunnen doen en eventueel ook een toxicologisch onderzoek, om te kijken wat de doodsoorzaak is en om zo proberen te achterhalen wat er precies gebeurd is."

Dinsdag werd er aangifte gedaan van een verdwijning, het ging om een volwassen koppel dat in Antwerpen woont. Hun auto werd vandaag uit het Lobroekdok gehaald, en er zijn twee lichamen in aangetroffen. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Maar de politie had wel aanwijzingen om hier te komen zoeken: eerder zou de gsm van de vrouw zijn aangetroffen in de buurt van het dok.

"Er waren wel degelijk aanwijzingen van in het begin dat het ging om een onrustwekkende verdwijning", aldus Wouter Bruyns van de lokale politie in Antwerpen. "Daarom is het onderzoek snel gevoerd kunnen worden. Er waren aanwijzingen dat we vandaag op deze locatie een voertuig konden aantreffen, en dat is ook zo gebleken", aldus Bruyns.

Omstandigheden onduidelijk

Rond de middag werd de auto dan uit het water gehaald, het gaat inderdaad over de auto van het koppel. 

Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk, maar er zou niet van worden uitgegaan dat de auto per ongeluk van de weg is geraakt. "Er worden nu een aantal onderzoeksdaden opgestart, onder meer het gerechtelijk lab komt ter plaatse", aldus de politie nog. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen