Radio 2

Belgische topfloristen versieren stadhuis van Dendermonde

De koepel van de Belgische floristen toont mooie bloemencreaties in het stadhuis van Dendermonde tijdens "Féerie Florale". Er is gekozen voor de stad door de centrale ligging. De top 7 van het Belgisch Kampioenschap bloemschikken zet het stadhuis letterlijk in de bloemetjes.

Het stadhuis van Dendermonde wordt in de mooiste bloemencreaties gezet tijdens "Féerie Florale". Deze editie staat in het teken van "Floral Christmas Dreams." Tijdens het event wordt ook de laatste opdracht uitgevoerd voor de award "Beste Bloemenzaak van Vlaanderen".

In en rond het stadhuis

Niet alleen de binnenkant van het stadhuis is versierd. Ook rond het stadhuis is er veel te bekijken. Op de Grote Markt zelf is een bloemencreatie te bewonderen van het bloemencorsocomité van deelgemeente Sint-Gillis. 

Op zondagnamiddag gaat het comité ook een soort "bruidsdéfilé" organiseren. Lesgevers en cursisten van de opleidingen florist en bloemenschikken van het CVO en Syntra hebben de gevels van het stadhuis en het Vleeshuis versierd.

De bloemencreaties zijn te bezichtigen vanaf vandaag tot en met zondag 21 november. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen, voor volwassenen is het betalend. De uitreiking van de award "Beste Bloemenzaak van Vlaanderen" vindt plaats zondag 21 november om 19.00 uur.

Versierde tafel met takken
Radio 2
kasto80

Meest gelezen