Radio 2

Zusters in Ieper zamelen goederen in voor slachtoffers van de watersnood in Wallonië

Het bisdom Brugge zamelt in meer dan 20 West-Vlaamse kerken en parochiehuizen hulpgoederen in voor slachtoffers van de overstromingen van deze zomer. De goederen gaan naar de inwoners van Trooz, in Luik. Alle spullen worden verzameld in het klooster in Ieper bij de zusters van de Heilige Familie. Nog tot 12 december kunnen mensen doneren.

De beelden van de overstromingen in Wallonië en Limburg deze zomer zullen ons nog een tijdje achtervolgen. Ook de stroom aan inzamelacties blijft in beweging. Vlak voor de winter zet het bisdom Brugge een nieuwe actie op poten in samenwerking met de zusters van de Heilige Familie. In het klooster in Ieper is een ruimte opengesteld waar mensen hulpgoederen kunnen doneren voor inwoners uit Trooz, bij Luik. De actie wordt gecoördineerd vanuit het bisdom van Brugge, dat afgelopen zomer met "Troost voor Trooz" een oproep deed tot solidariteit en zelfs enkele keren met tientallen vrijwilligers ter plaatse ging om de handen uit de mouwen te steken.

We krijgen kledij, servies, donsdekens, speelgoed ... 

Zuster Lieve

De zusters van de Heilige Familie schonken al een bedrag toen de nood het hoogst was, maar helpen nu voor het eerst mee aan een inzamelactie. "Ongeveer twee weken geleden zijn we aangesproken door het bisdom van Brugge om een ruimte in het klooster open te stellen om spullen te verzamelen en sorteren", vertelt zuster Lieve Desodt. "Die actie loopt goed, er wordt vanuit heel West-Vlaanderen vanalles gebracht. We hebben kledij, servies, voedingswaren die lang bewaren, donsdekens, handdoeken, elektrische apparaten, speelgoed voor kinderen dat nog zo goed als nieuw is , enzovoort. Ze mogen nog spullen brengen; als de ene ruimte vol is, beginnen we aan de andere ruimte."

Nog tot 12 december

Zuster Lieve is zelf nog niet ter plekke geweest. "Er zijn wel al parochieassistenten meegegaan en die hebben ons al warm gemaakt om te helpen. Misschien dat ik wel ga helpen om alles uit te delen." Nog tot 12 december kunnen mensen gerief binnenbrengen, daarna wordt alles gecontroleerd door de mensen van het bisdom en wordt het naar Trooz gebracht en verdeeld. "Ik ben ervan overtuigd dat het er goed zal terechtkomen", besluit Lieve.

Radio 2

Meest gelezen