© VRT - Joris Bulckens

CEO Sportpaleis: "Mondmasker is handicap tijdens concert"

De nieuwe coronamaatregelen zorgen voor heel wat misnoegde reacties, ook bij de concertorganisatoren. Wie vanaf zaterdag een concert of een theatervoorstelling wil gaan zien, zal naast het Covid Safe Ticket ook een mondmasker moeten dragen. "Een mondmasker neemt de beleving voor een groot deel weg", zegt Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis.

Op veel plaatsen wordt het mondmasker verplicht in combinatie met een Covid Safe Ticket. In de horeca (als je niet neerzit), culturele centra, cinema’s, musea, en ook op evenementen, in schouwburgen en concertzalen. "Als je een balletvoorstelling wil gaan zien, of de opera gaat kijken, tot daar aan toe. Maar vragen dat mensen een mondmasker opzetten tijdens een uitbundig concert, neemt de beleving weg", zegt Jan Van Esbroeck, de uitbater van het Sportpaleis en de Stadsschouwburg.  

 Een concert meemaken van Natalia met of zonder mondmasker, is een wereld van verschil

Jan Van Esbroeck, CEO van het Sportpaleis

"Uiteraard kan een artiest optreden voor een publiek met mondmasker op", gaat Van Esbroeck verder. "In de zomermaanden moest het publiek ook een mondmasker dragen tijdens concerten. Maar de beleving is toch anders. Zodra een artiest feedback vraagt van het publiek, en vraagt dat ze meejoelen en dansen, dan is een mondmasker een handicap die onoverbrugbaar lijkt. Een concert meemaken van Natalia bijvoorbeeld met of zonder mondmasker, is een wereld van verschil."

Volgens Van Esbroeck komt nu tot 20 procent van hun bezoekers niet opdagen sinds het invoeren van het Covid Safe Ticket. Dat komt volgens hem omdat mensen nog vaak de indruk wordt gegeven dat het niet veilig is om naar een evenement te gaan. En dat zal er nu niet op verbeteren, vreest hij.

Meest gelezen