Coldplay met "Viva La Vida" op nummer 1 in de MNM1000, ook ABBA-effect voelbaar

Elk jaar stemmen de MNM-luisteraars hun favoriete nummers. Na tien jaar prijkt "Viva La Vida" van Coldplay nu opnieuw aan de top. De luisteraars stemden massaal voor veel recente nummers, maar de top drie wordt beheerst door klassiekers, met “Bohemian Rhapsody” van Queen op nummer twee en “In the End” van Linkin Park als derde.

Het is zover: de nummer 1 van de MNM1000 is bekend. Elk jaar kiezen de luisteraars van MNM hun 1000 favoriete nummers en na tien jaar staat Coldplay opnieuw aan de top met het nummer “Viva La Vida”. En dat heeft volgens MNM-dj Laura Govaerts te maken met de tijd waarin we leven. "Viva La Vida is een song vol hoop en levenslust, niet toevallig dat de luisteraars van MNM hem helemaal bovenaan zetten in dit rare jaar.” 

Op nummer twee en drie prijken “Bohemian Rhapsody” van Queen en “In the End” van Linkin Park, beide wat oudere nummers. Tijdloze klassiekers winnen dus aan populariteit bij de jonge luisteraars van MNM. Maar de meeste nummers in de top zijn recent, met kersverse songs als ‘Easy on me’ van Adele en ‘Beggin’ van Måneskin, winnaar van het Eurovisiesongfestival.  Olivia Rodrigo doet het als nieuwkomer erg goed met 'Drivers License' op de tiende plaats en verder valt ABBA op, met vijf nieuwe nummers in de lijst.

Ook dit jaar werd weer massaal gestemd voor de MNM1000. De MNM-presentatoren kregen gezelschap van kleppers als Gert Verhulst, Pommelien Thijs, en Laura Tesoro om de top te presenteren.

Viva La Vida is een song vol hoop en levenslust, niet toevallig dat de luisteraars van MNM hem bovenaan zetten in dit rare jaar

MNM-dj Laura Govaerts

Voor de vele fans die Coldplay naar de top stemden, is er goed nieuws: de band treedt in augustus enkele keren op in het Koning Boudewijnstadion. “Viva La Vida zal volgende zomer in het Koning Boudewijnstadion als nooit tevoren meegebruld worden”, zegt Laura Govaerts.

De top 10 van de MNM1000

  1. Viva La Vida - Coldplay
  2. Bohemian Rhapsody - Queen
  3. In The End - Linkin Park
  4. Verover Mij - Niels Destadsbader
  5. Dancing Queen - ABBA
  6. Perfect - Ed Sheeran
  7. Wake Me Up - Avicii
  8. Someone Like You - Adele
  9. Blinding Lights - The Weeknd
  10. Drivers License - Olivia Rodrigo

Meest gelezen