Weg met ongezellige werfcontainers: bouwvakkers krijgen comfortcontainer

Bouwvakkers op de werf verdienen ook comfort, en daarom krijgen de vakmannen van Jansen the Building Company een speciale comfortcontainer. Met meer licht,  technologische snufjes en zelfs een dakterras kunnen bouwvakkers in leukere omstandigheden werken en ontspannen.  

"We zien dit echt als een investering", begint Sarai Bervoets van Jansen the Building Company uit Zonhoven. "We willen iedereen het comfort geven dat ze normaal op kantoor hebben en dat meebrengen tot op de werf." De comfortcontainer is onder andere uitgerust met klimaatplafonds, toiletten met muren tot op de grond, een chillruimte met zetel, een playstation en een dakterras. 

 We hebben de units zelf ontworpen en kunnen de units makkelijk hergebruiken en zelfs combineren.

Sarai Bervoets, Jansen the Building Company

De werf in Edegem is de eerste waar bouwvakkers van Jansen the Building Company kunnen genieten van zo'n comfortcontainer. "We plannen om er op elke site gebruik van te maken. Soms gaan we iets kleinere oplossingen gebruiken voor op een werf van korte duur, maar we streven altijd naar hetzelfde comfort", benadrukt Bervoets. "We hebben de units zelf ontworpen en kunnen ze makkelijk hergebruiken en zelfs combineren." De productietijd van zo'n werfkeet met 4 units is 8 weken en de plaatsing duurt gemiddeld 2 weken. 

Sociale en mentale voordelen

De pauzes worden door de nieuwe comfortcontainer anders ingevuld. "Als het wat warmer is komen collega's samen op het terras voor hun lunch, maar ook om na het werk bij te praten of zelfs voor een afterwork." Het comfort haalt ook wat ongemakkelijkheden weg. "Ik hoorde iemand vertellen dat hij vroeger met buikpijn naar huis ging wanneer er dixi's stonden. Ook daarvoor zit je in deze container meer op je gemak", lacht Bervoets. 

(Lees verder onder de foto)

De bouwvakkers zitten nu meer samen, wat ook bevordelijk is voor hun productiviteit. "Door het sociale contact kennen ze elkaar beter en werken ze beter samen", getuigt Bervoets. "Ze komen op die manier ook meer in contact met externen, wat de communicatie alleen maar bevordert." Maar ook mentaal heeft het heel wat voordelen. "Ze kunnen nu beter ontspannen, nemen hun tijd en kunnen zelfs even chillen in de zetels of stille ruimtes. Niks dan voordelen dus", sluit Bervoets af. 

Meest gelezen