Belga
James Arthur Photography

Gent overweegt één centrale zelftestzone in uitgaansbuurt

Het Gentse stadsbestuur onderzoekt een plan om te starten met een "zelfteststraat" voor de Gentse uitgaansbuurt. Het idee komt er omdat verschillende danscafés het niet zien zitten om elk apart zelftests te organiseren. Een negatieve test zou betekenen dat het mondmasker ook bij hen af mag, maar dat kan enkel wanneer ze ook als discotheek worden gecategoriseerd. 

De stad Gent overweegt om te starten met een "zelfteststraat" voor de Gentse uitgaansbuurt, waar zowel discotheken als danscafés liggen. Danscafés vallen strikt genomen onder categorie "horeca", bezoekers moeten er dus mét mondmasker dansen. Vallen ze onder de regeling van discotheken, dan mag het verplichte mondmasker af, wanneer er naast het Covid Safe Ticket, een negatieve zelftest is afgenomen.  

Uitbaters van Gentse danscafés hopen dat die regel ook voor hen geldt. Anders is open blijven onmogelijk, liet Gerald Claes van Nightlife Council Gent deze ochtend nog weten bij Radio 2 Oost-Vlaanderen.

Ten vroegste volgende week

Als zou blijken dat ze ook onder de categorie "discotheek" zouden vallen, dan zien de uitbaters van danscafés het niet zitten om elk apart zelftests te organiseren. Daarom onderzoekt de stad de piste om een "zelfteststraat", oftewel één centrale testzone, in te richten die dat probleem zou kunnen oplossen.

Een eventuele zelftestzone kan er wel pas ten vroegste na dit weekend komen. Het systeem moet eerst nog juridisch afgetoetst worden. 

kasto80

Meest gelezen