HANS PUT

Grote kleuterschool in Beringen gaat 10 dagen dicht vanwege coronabesmettingen

De kleuterschool Hand in Hand in de Beringse deelgemeente Paal gaat voor 10 dagen dicht. Ook de wijkafdeling in Brelaar-Heide sluit de deuren. Zo'n 300 kinderen moeten thuis blijven. Er is ook geen noodopvang. 

De coronabesmettingen zitten zowat in alle klassen. Gisteravond heeft de directie het bericht gekregen van het CLB dat de school 10 dagen dicht moet. "Dat is een domper,  het is het laatste wat je wil als school", zo begint directrice Kitty Thijs, "maar de veiligheid van de kleuters, hun ouders en grootouders kan niet gewaarborgd worden. Veel kinderen en leerkrachten zijn besmet en ze worden er ook ziek van, hebben we gemerkt."

Geen noodopvang

De directie begrijpt dat het voor de ouders een heel moeilijke organisatie wordt, omdat er geen noodopvang georganiseerd wordt. Maar groepen mengen verhoogt het risico, zegt Kitty Thijs. "Er zit een hoge virale lading in de school en als we kinderen en klasgroepen nu gaan samenbrengen, dan gaat het virus zich nog meer verspreiden."

Ook lessen dansschool Dance4life even on hold

De sluiting heeft ook gevolgen voor dansschool Dance4life uit Paal.  De danslessen voor kleuters kunnen tot en met 29 november niet doorgaan, laat de dansschool weten. Voor de andere dansgroepen is momenteel nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn. 

 

Meest gelezen