Radio 2

Inzamelactie voor verbrande peuter Mats loopt vlot: al meer dan 7.000 euro ingezameld

Anderhalve week nadat peuter Mats De Smet uit Werken, bij Kortemark zwaar verbrand raakte toen hij in een heet bad viel, is er al een mooi bedrag ingezameld. Via een crowdfunding werd al meer dan 7.000 euro opgehaald en de acties lopen nog.

"De steun voor onze Mats is hartverwarmend", zeggen ouders Birger en Melissa. De crowdfunding voor de verbrande peuter Mats uit Werken bij Kortemark leverde al 7.000 euro op. Er werd al meer dan 700 kg pannenkoeken verkocht én er komt nog een veiling van Club Brugge T-shirts van Charles De Ketelaere en Mats Rits aan. Naar die laatste voetballer werd de peuter ook genoemd.

Vorige week maandagavond raakte de 17 maanden oude Mats De Smet voor 85 procent verbrand over zijn lichaam toen hij in een heet bad viel. De peuter ligt sindsdien in coma in het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek in Brussel. Hij is al geopereerd, maar er zullen nog tal van operaties volgen. Initiatiefnemer van de inzamelacties, Bart Lanckriet vreest dat er hem nog een lange revalidatie te wachten staat. "Ze zeggen dat hij extra zorgen zal nodig hebben tot hij ongeveer 25 jaar is. Hiermee willen we Birger en Melissa een duwtje in de rug geven. Zo nemen we toch al een beetje van hun zorgen weg."

Nog meer acties

Het initiatief komt niet van de ouders zelf, maar van de vrienden en familie. Ook initiatiefnemer en beste vriend Bart Lanckriet is gecharmeerd door de steun: "Er komen enorm veel vrije bijdragen binnen. Andere mensen zijn daarnaast nog een snoepactie gestart, er komt nog een veiling van een salontafel met een natuursteenblad met een gezandstraald logo van Club Brugge op en er zijn nog heel wat kleinschalige acties over de provincie heen. We zijn iedereen daar enorm dankbaar voor. Ik heb gisteren de ouders van Mats nog gezien en zij zijn ook echt ontroerd door iedereen, die wil meehelpen."

Wie zijn steentje wil bijdragen en meer wil weten over de inzamelacties kan terecht op de Facebookpagina ‘Steun aan Mats De Smet’ of via de site van de crowdfunding

Radio 2

Meest gelezen