Recordaantal besmettingen in Kasterlee: gemeente schrapt verschillende evenementen 

Kasterlee schrapt verschillende evenementen in de gemeente. Dat komt omdat de gemeente momenteel getroffen wordt door een recordaantal coronabesmettingen. Daarnaast zien ze ook praktische moeilijkheden door de extra coronamaatregelen die moeten genomen worden. De gemeente telt er nu per week ruim dubbel zo veel als in oktober en november vorig jaar. Ook de bevolkingsdienst ging al tijdelijk dicht. Er wordt nog onderzocht of ook andere gemeentelijke diensten deels of volledig dicht moeten.

Kasterlee telt momenteel 282 besmettingen per week. "Ik vernam net dat we op de zesde plaats in Vlaanderen staan. Dat is natuurlijk geen benijdenswaardige positie", zegt burgemeester Ward Kennes (CD&V). 

Dat heeft zijn gevolgen in scholen, diensten en organisaties. De bevolkingsdienst van de gemeente ging al tijdelijk dicht. Daarnaast wordt onderzocht of andere gemeentelijke diensten, zoals ontmoetingscentra, hun dienstverlening tijdelijk moeten terugschroeven of zelfs moeten sluiten.

De vele beperkingen maken het quasi onmogelijk om dit soort feesten nog op een fijne manier te laten doorgaan

Ward Kennes (CD&V), burgemeester Kasterlee

"Met spijt in het hart heeft het gemeentebestuur beslist om ook een aantal geplande evenementen waar we naar uitkeken, te schrappen”, zegt Kennes. Het gaat om de Kadeekesdag in het kader van de seniorenweek, het "Blij je weer te zien"-feest om kennis te maken met het vernieuwde ontmoetingscentrum, de filmvoorstelling over de Slapende Reus van Frans Verhoeven, de hulde voor bijzondere culturele prestaties, de jubilarissenviering, het jaarlijkse vrijwilligersfeest en de bijeenkomst van de vrijwilligers van de kerststallen in de drie Kastelse dorpen. 

"Als er overal extra maatregelen moeten genomen worden, dan denk ik dat het feestelijke karakter van die evenementen verloren gaat. Als je mensen een maaltijd wil aanbieden, wordt het moeilijk om afstand te houden. Dan zijn ook CST's, mondmaskers en eventueel tests nodig. De vele beperkingen maken het quasi onmogelijk om dit soort feesten nog op een fijne manier te laten doorgaan."

Brandweerzone Taxandria heeft ook beslist om de Sint-Barbaraviering uit te stellen. Zo willen ze absoluut de dienstverlening naar de bevolking blijven garanderen. 

Meest gelezen