Kersthuis in Waterschei met meer dan 11.000 lichtjes werkt aanstekelijk: “Heel de straat hangt nu al vol versiering"

Sinds Mauro Fumarola in de Verbindingsstraat in Waterschei woont, heeft heel de buurt de kerstgekte te pakken. Vorig jaar doste hij zijn huis uit met 6.000 lichtjes, deze keer zijn het er bijna dubbel zoveel. “Toen de lampjes gisteren voor het eerst aan gingen, hebben we met verschillende buren een glaasje glühwein achterovergeslagen”, lacht de Genkenaar.

De inwoners van het Genkse Waterschei tellen elk jaar af naar de kerstverlichting van buurman Mauro. Dit jaar was hij  wel vier dagen bezig met de versiering van zijn huis. “Het was mijn droom om ooit over de 10.000 lampjes te geraken. Deze keer is het me gelukt, met de hulp van mijn vrouw en zoon. Wat er allemaal te spotten valt? Karren met rendieren, een klimmende kerstman, zelfgemaakte hartjes, kerstbomen, kransen, engelen en nog veel meer. We hebben ons beste beentje voorgezet.”

Om de stijgende energieprijzen maakt Mauro zich niet druk. "Als ik daar over zou piekeren, zou ik dit niet kunnen doen. De lichtjes branden trouwens pas vanaf halfzes 's avonds." 

(Lees verder on de foto.) 

Buren Jef, Mauro en Bernd
De aanblik van de straat brengt de buurt letterlijk samen, gisteren hieven we buiten het glas
Buurman Jef

“Sinds Mauro hier woont, doet heel de buurt in aanloop naar Kerst extra hard zijn best”, zegt overbuur Jef. “Ook ons huis hangt vol lichtjes. De kerstversiering brengt ons letterlijk samen. Terwijl het overlegcomité gisteren nieuwe maatregelen afkondigde, dronken wij buiten gezellig een glas. De aanblik van de straat houdt ons positief."

“Klopt”, knikt linkerbuur Bernd. “Hopelijk doen er in december nog meer buren mee. Voorlopig zorgen de verlichte huizen alvast voor veel bekijks. Voorbijgangers blijven even staan om hun ogen de kost te geven en automobilisten stappen zelfs uit om foto’s te maken.”

Meest gelezen