Knokke-Heist laat lokale maatregelen vallen: schaatspiste en lichtkunstfestival kunnen doorgaan

In Knokke-Heist kunnen de indooractiviteiten in november en december wellicht dan toch doorgaan. Begin november kwam er een verbod op openbare indooractiviteiten in Knokke-Heist nadat het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis AZ Zeno sterk gestegen was. Volgens het gemeentebestuur zal dat niet meer nodig zijn met de nieuwe coronamaatregelen van de federale overheid.

Knokke-Heist wil alle lokale coronamaatregelen schrappen en opnieuw in de federale pas lopen. Morgen zit de crisiscel van Knokke-Heist samen en wordt definitief beslist of indooractiviteiten ook in november opnieuw doorgaan, maar dan volgens de nieuwste richtlijnen: met mondmasker en Covid Safe Ticket. Dat is goed nieuws voor het lichtkunstfestival en de schaatspiste, die kunnen gewoon opstarten.

Het gemeentebestuur wil dat verbod opheffen omdat heel wat ouderen ondertussen een boosterprik gekregen hebben. Daarnaast zijn er ook strengere maatregelen aangekondigd voor het hele land.

Meest gelezen