Radio 2

Kunstveiling in Heilige Familie Ieper voor leerlingen met financiële problemen

De middelbare school Heilige Familie in Ieper organiseert een kunstveiling voor leerlingen die het financieel moeilijk hebben. Enkele jaren geleden richtte de school een steunfonds op voor jongeren in armoede. De veiling moet zo'n 2.000 tot 3.000 euro opbrengen voor dat fonds.

Het fonds dat enkele jaren geleden werd opgericht, is genoemd naar Fernand Cornelis, een oud-schoolpriester die veel belang hechtte aan gelijke kansen. De kunstwerken die geveild worden, zijn onder meer gemaakt door leerlingen en oud-leerlingen uit de richting kunst, maar er zit ook een werk tussen van Willem Vermandere. 

Nood door corona hoger

Met de opbrengst kunnen ondermeer schoolboeken, werkmateriaal of zelfs medische kosten worden betaald voor jongeren met financiële problemen. Het nut van dat fonds is door corona enkel maar duidelijker geworden, zegt directeur Hans Debel. "Een aantal mensen zijn hun werk verloren of zaten op tijdelijke werkloosheid. Voor ons werd dat vooral duidelijk door het afstandsonderwijs. Gezinnen waar er geen laptop ter beschikking was bijvoorbeeld. Soms waren het gezinnen waar wij nog geen weet van hadden dat er financiële problemen waren." 

Radio 2

Opvallende kunstwerken

Een opvallend werk is dat van Willem Vermandere, geschonken door de zusters van de Heilige Familie. Een ander opmerkelijk kunstwerk is de ‘Flandrien’ van oud-leraar Karin. “Een eerbetoon aan Fernand Cornelis, die een koersliefhebber was in hart en nieren. Fernand zou zo fier zijn mocht hij weten hoe zijn nagedachtenis blijft leven in de Heilige Familie.”

Bieden op de kunstwerken kan tot 6 december via artauction.online.

Meest gelezen