Santa Fe New Mexican

Na dodelijke schietpartij op filmset: nieuwe klacht tegen acteur Alec Baldwin wegens nalatigheid

Er is een nieuwe klacht ingediend tegen acteur Alec Baldwin en andere betrokkenen bij de dodelijke schietpartij op de filmset van de western "Rust", bijna een maand geleden. Script supervisor Mamie Mitchell is nu naar het gerecht gestapt, omdat er volgens haar verschillende veiligheidsmaatregelen op de filmset werden genegeerd.

Op een persconferentie omschreef Mamie Mitchells advocate, Gloria Allred, het gedrag van Baldwin en de filmproducenten als "roekeloos" en ze beschuldigde hen ervan zich niet te hebben gehouden aan de veiligheidsprotocollen. "Alec Baldwin heeft verzuimd om zelf na te gaan of het aangereikte wapen ongevaarlijk was", verwijt Mitchell de acteur. Hij heeft Russische roulette gespeeld door het wapen te bedienen zonder het eerst te controleren. Bovendien hoefde hij op dat moment de trekker helemaal niet over te halen", klinkt het bij monde van haar advocate.

Ook assistent-regisseur David Halls - die Baldwin het wapen had overhandigd - en wapenverantwoordelijke Hannah Gutierrez-Reed, worden aangeklaagd door script supervisor Mitchell. Geen van hen heeft tot nu toe commentaar gegeven.

Vlak na de fatale schietpartij op 21 oktober alarmeerde Mitchell de hulpdiensten en tijdens een persconferentie vertelde ze met tranen in de ogen hoe ze het drama had beleefd. Haar advocate stelt nu dat haar cliënte fysieke en emotionele schade heeft opgelopen door de schietpartij. Mitchell zou voorlopig niet meer in staat zijn om te werken en vraagt daarom een schadevergoeding.

Vorige week had ook de lichttechnicus Serge Svetnoy al een klacht tegen Baldwin en andere medewerkers ingediend wegens nalatigheid. Bij de schietpartij op de filmset van "Rust" kwam de 42-jarige cameraregisseur Halyna Hutchins om het leven. Regisseur Joel Souza (48) raakte gewond. Baldwin vuurde het wapen af bij het repeteren van een scène. Er zijn in dit stadium van het onderzoek nog geen arrestaties verricht, maar de rechtbanken sluiten eventuele strafrechtelijke vervolging niet uit als verantwoordelijkheden worden vastgesteld.

Meest gelezen