Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Noodtoestand afgekondigd na overstromingen in westen van Canada

In de provincie British Columbia, in het westen van Canada, is wegens het extreme noodweer de noodtoestand afgekondigd. Dat is meegedeeld door John Horgan, de eerste minister van de getroffen provincie. Het leger is er nu ingezet om hulp te bieden.

De maatregel komt er nadat extreem noodweer de voorbije dagen verschillende wegen en spoorwegverbindingen heeft vernield. Zeker één vrouw is omgekomen bij een aardverschuiving en minstens twee mensen zijn nog altijd vermist. 

BEKIJK: British Columbia werd zwaar getroffen door een atmosferische rivier met enorme overstromingen als gevolg.

Videospeler inladen...

Op 48 uur tijd is er in het zuiden van British Columbia bijna net zoveel regen gevallen als er normaal gezien in een hele maand wordt geregistreerd. Dat heeft geleid tot grote overstromingen en landverschuivingen. Duizenden mensen hebben hun huis moeten verlaten. Verscheidene woongemeenschappen in de bergen zijn van de buitenwereld afgesloten.

De vrees bestaat dat het dodental de komende dagen nog verder zal oplopen, zegt Horgan. Defensie heeft militairen en materieel naar het gebied gestuurd om te helpen. De Canadese premier Trudeau heeft federale hulp beloofd bij de wederopbouw van het rampgebied. De overheid in British Columbia zegt dat de natuurramp het gevolg is van de klimaatverandering.

Meest gelezen