Politie wacht inbreker op die gestolen goederen had verstopt in een bos in Elewijt

In Elewijt heeft de politie een inbreker kunnen oppakken op het moment dat hij zijn gestolen spullen kwam ophalen. Hij had zijn buit verborgen in het bos rond het Rubenskasteel. De politie was getipt door buurtbewoners en wachtte de inbreker op in het bos. 

In de omgeving van het Rubenskasteel in Elewijt vond een buurtbewoner allerlei spullen, onder meer een mountainbike, een fiets die als gestolen werd opgegeven en werkmateriaal. De politie werd verwittigd. “Maar in plaats van de spullen meteen weg te halen, hebben onze agenten zich verscholen in het bos en geduldig gewacht”, zegt korpschef Filip Van Steenbergen. “Niet veel later dook er een verdachte op die de buit kwam ophalen. Op dat moment hebben we hem ingerekend.” 

Ondertussen is ook duidelijk dat de verdachte kan gelinkt worden aan meerdere inbraken in de politiezone Kastze (Kampenhout/Steenokkerzeel/Zemst) en mogelijk ook in de zone Vilvoorde-Machelen. 

“Er zijn wel gestolen spullen die we nog niet hebben kunnen linken. Mogelijke slachtoffers van een inbraak gaan dus best eens kijken op onze Facebookpagina voor foto’s van de gevonden spullen. De dief is duidelijk iemand uit het iets meer professionele milieu uit het buitenland”, aldus nog de korpschef.

Meest gelezen