Belga

Recticel uit Wetteren verkoopt matrassenafdeling voor 122 miljoen euro aan Portugese investeerders

De afdeling Slaapcomfort van de Wetterse schuimrubberfabrikant Recticel komt in handen van de Portugese groep Aquinos. In totaal betaalt het daarvoor 122 miljoen euro. De afdeling telt bijna 1.600 werknemers in verschillende vestigingen en maakt matrassen, lattenbodems en boxsprings. 

Het bedrijf Recticel, met hoofdzetel in Wetteren, heeft een koper gevonden voor de afdeling Slaapcomfort. De Portugese investeerdersgroep Aquinos telt 122 miljoen euro neer om die afdeling over te kopen. Slaapcomfort staat bekend voor enkele grote merken zoals Beka en Lattoflex. Er werken in negen fabrieken samen meer dan 1.600 mensen. Er zijn onder meer vestigingen in Geraardsbergen en Hulshout.

Gevolgen voor werknemers nog onduidelijk

Of de overname gevolgen heeft voor de werknemers in de Belgische fabrieken, is nog niet duidelijk. "Het is nog afwachten. We gaan er uiteraard wel op toekijken dat alles correct verloopt, met behoud van loon en arbeidsvoorwaarden", zegt ACV-afgevaardige Sofie Meersman.

In de fabriek in Geraardsbergen werken ongeveer 120 mensen, in Hulshout zijn dat er zo'n 140. De chemische fabrieken van Recticel, in Wetteren en Wevelgem, zijn voor alle duidelijkheid niet verkocht.

kasto80

Meest gelezen